Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ

οιος να το έλεγε ότι θα ζούσαμε ηρωικές στιγμές στην φτωχή και γεμάτη ανεργία περιφέρειά μας. Έρχεται και πάλι η εξύψωση της πολυπολιτισμικότητας.

Δύο έδρες στην Ροδόπη, τρείς στον Έβρο, δύο στην Ξάνθη, τρείς στην Καβάλα, δύο στην Δράμα. Αυτό προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος πλέον θα χαρίζει απλόχερα τις έδρες στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αττική, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη παίρνουν συνολικά 66 έδρες. Τι αριθμός κι αυτός, ακόμη ένα εξάρι και 666 στο πυρ το εξώτερον. Ποιος νοιάζεται για την επαρχία. Μια ζωή κουρκούτι και τηγανίτα τίποτε.

Πενταετία από ότι φαίνεται θα έχουν οι δήμαρχοι, νομάρχες και λοιποί αυτοδιοικητικοί μια και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο Καποδίστριας 2 έρχεται, οι νομαρχίες καταργούνται με την έννοια της εκλογής νομαρχών και αναδεικνύεται ο τρίτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αιρετοί περιφερειάρχες. Και επειδή θα πέσουν όλα μαζί, οικονομία, ασφαλιστικό και Καποδίστριας, για να πάρει αέρα το πράγμα, θα δώσουν με προεδρικό διάταγμα ένα χρόνο θητεία στους αυτοδιοικητικούς. Τυχερός ο Κοτσάκης, θα είναι δήμαρχος πενταετίας. Υπομονή στους ρεσαλταδόρους της πλατείας Βιζυηνού.

Ήθελε να γίνει περιφερειάρχης ο Νίκος Ζαμπουνίδης και είχε διαρρεύσει ότι ζήτησε μια τέτοια θέση για να προετοιμαστεί, ώστε να διεκδικήσει την θέση του αιρετού περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που θα τον στενοχωρήσουμε γιατί ακούσαμε ότι δεν βλέπουν κάποιοι δυτικά με καλό μάτι μια τέτοια εκδοχή. Αλλαγές και ανανέωση σε όλα τα μέτωπα και ο Νίκος θεωρείται της παλιάς γενιάς.

Καλοβλέπουν οι μειονοτικοί την δυνατότητα που θα τους δώσει ο εκλογικός νόμος με την κατάργηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή. Ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες για δημιουργία κόμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιθανόν με την συνεργασία και κομμάτων οικολογικού και άλλου χαρακτήρα, για να μπορέσουν να πετύχουν αντιπροσώπευση σε όλη τη χώρα. Ήδη στον νέο Καποδίστρια θα έχουν δικαίωμα ψήφου και αρκετοί ομογενείς, μετανάστες και άλλοι οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν φωνή. Η μηχανή έχει ανάψει και αναμένονται συμμαχίες. Το παρακολουθούμε.

Πολύ καλή η συμβουλή του Γιώργου Καλαντζή να τα βρουν οι Εριφυλλίδης και Καραμπουρνιώτης για να διεκδικήσουν τον δήμο της Καβάλας. Με την διαφορά ότι ετοιμάζεται έτερος υποψήφιος έκπληξη ο οποίος θα διεκδικήσει χωρίς να έχει ανάγκη τις συμβουλές του. Άλλωστε έχουμε μπει σε μια νέα εποχή και όπως δείχνουν τα πράγματα οι τοπικές κοινωνίες είναι πιο συγκροτημένες στο να προτείνουν και να ψηφίσουν νέους υποψήφιους. Τα παρωχημένα σχήματα είναι πλέον καμένα χαρτιά.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι υποστηρικτές του Σουφλιά ανά την επικράτεια. Δεν φτάνει που τους άφησε σύξυλους, δεν φτάνει που τους στοίχησε στην Ντόρα, τους έριξε κι έναν παρά κοιτάζοντας την πάρτη του. Τέτοιους συμβουλάτορες είχες Κώστα μας και προκόψαμε.

Τα καλύτερα λένε οι Λαρισαίοι για την Πόπη Γερακούδη ακόμη δεν έχει πατήσει το πόδι της στην εκεί γενική γραμματεία της περιφέρειας. Έχουν άλλωστε την καλή γνώμη από την παρουσία εκεί του Γιάννη Καρατζιώτη. Λάρισα – Καβάλα σημειώσατε Χ.

Πόσους ψήφους πήρε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος στις τελευταίες εκλογές στην Σάμο; Πήρε 1.816 ψήφους και επιστράτευσε μέχρι και πολιτικούς τους φίλους από την περιοχή μας (δημάρχους και δημοσιογράφους), για να μιλήσουν στα τοπικά μέσα για το πλούσιο έργο του, στην περιφέρεια. Παρ’ όλη την φιλότιμη προσπάθεια ο Θαλασσινός τον ξεπέρασε κατά 863 ψήφους και η έδρα άλλαξε χρώμα και πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Τζάμπα η καμπάνια.

Τον Μάκη Ψωμιάδη ή αλλιώς Big Mac, σκέφτεται να κάνει μεταγραφή ο Πανθρακικός, μπας και σταυρώσει κανένα βαθμό και σωθεί στην κατηγορία. Αν πάει ο Μάκης, τότε να δεις ψυχολογία οι παίκτες, με το …μαστίγιο!

Μέσα σ’ όλα τα άλλα τρία διαφορετικά μνημόσυνα θα κάνουν οι συγγενείς και φίλοι του δολοφονηθέντος Μπάμπη Λαζαρίδη. Ένα η Πόπη Μαλιωτάκη, ένα η Αγγελική Ηλιάδη και ένα οι συγγενείς. Κόντρες για ένα μνημόσυνο. Αφήστε τον άνθρωπο να αναπαυθεί εν ειρήνη…

Για μια ακόμη φορά το γνωστό παλαιό πλοίο της NEL, ο Ταξιάρχης, ταλαιπωρεί τους επιβάτες τους. Περιφέρονταν από λιμάνι σε λιμάνι, χωρίς να μπορεί αν δέσει πουθενά. Συγκεκριμένα, αρχικά το πλοίο ...για να προστατευτεί, από την κακοκαιρία, προσπάθησε να δέσει στον Άγιο Ευστράτιο, αλλά δεν τα κατάφερε, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στη συνέχεια προσπάθησε να δέσει στην Καβάλα, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε και συνέχισε για Λήμνο. Ούτε όμως στο λιμάνι της Μύρινας, κατάφερε να δέσει και τελικά μετά την πολύωρη ταλαιπωρία έδεσε στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακας της Λήμνου (βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από τη Μύρινα), μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός. Αποσύρετέ το πριν είναι αργά…

Σε Αλεξανδρούπολη και Χρυσούπολη πάνε τα δύο εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων της περιφέρειας. Εμείς για την Χρυσούπολη σας το είχαμε γράψει πριν από τρία χρόνια αλλά μας περάσατε στο ντούκου. Σιγά μην άφηνε ο δήμαρχος την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα ορεινά και εγκαταλελειμμένα χωριά. Οι Ξανθιώτες και οι Καβαλιώτες να τα βλέπουν. Αλλά όταν τα δουν θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου