Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

ΕΔΩ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ


Cities For Children με Ελληνικές συμμετοχές

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη, για τις πόλεις που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους πολίτες και το περιβάλλον παραβρέθηκαν συμμετέχουσες πόλεις (άνω των 100.000 κατοίκων) μεταξύ αυτών και δήμοι από την Ελλάδα όπως ο δήμος Περιστερίου και ο δήμος Αθηνών.
Το πρότζεκτ που είχε σαν τίτλο “Cities For Children”, έγινε σε συνεργασία με το ινστιτούτο Robert Bosch Stiftung και το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Dr. Ingrid Hamm, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι: «πολλές είναι οι πόλεις που έχουν φανταστικές ιδέες για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των παιδιών, μαθαίνοντάς τα για την φύση και το περιβάλλον, αν και ζουν μέσα σε μεγαλουπόλεις.
Ο δήμος Περιστερίου ήταν μεταξύ των πόλεων που τιμήθηκαν στην ειδική εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχαρτουρίδη, ενώ ο δήμος Αθηναίων εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο κ. Ειρήνη Βαλσαμάκη. Τα βραβεία απένειμαν η γνωστή καλλιτέχνης Νανά Μούχουρη πρέσβειρα της UNESCO και ο γνωστός οδηγός της Formula 1 Mika Haikinen.
Στο μεγάλο αυτό πρότζεκτ πήραν μέρος 68 πόλεις από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κριτήριο την δυναμική που αναπτύσσουν και τις πολιτικές σχετικά με την σχέση περιβάλλοντος και αυτοκινήτου, καθώς στην κατασκευή ειδικών ελεύθερων ζωνών στις πόλεις για τα παιδιά.

Η Samara στην Στουτγάρδη

Μια πολιτεία με ειδικό καθεστώς διακυβέρνησης η μακρινή Σαμάρα η οποία είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Στουτγάρδη και βρίσκεται στα σύνορα με την Ρωσία είχε την τιμητική της σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Η Σαμάρα, έχει πληθυσμό 1.150.000 κατοίκους, είναι σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο διαθέτοντας βιομηχανίες οχημάτων και μηχανοκατασκευών, σιδηροδρομικού εξοπλισμού, χημικών, διύλισης πετρελαίου καθώς και αεροδιαστημική βιομηχανία η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Σογιούζ για το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας.
Στο δημαρχείο της Στουτγάρδης τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία αποτελούσαν διπλωματικά στελέχη και καθηγητές του πανεπιστημίου της πολιτείας υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σαμάρα ήταν ο Victor Sazonof ο οποίος σε δηλώσεις του προς το περιοδικό μας ανέφερε ότι: «παρά τις αντικρουόμενες απόψεις για το συμβαίνει στα πρώην Σοβιετικά κράτη, πρέπει επιτέλους τα μέσα ενημέρωσης και οι αρχές να είναι περισσότερο ειλικρινείς και να δώσουν την πραγματική εικόνα στο κοινό. Για τον λόγο αυτόν βρίσκομαι στην Στουτγάρδη ώστε να συζητήσουμε όλες εκείνες τις προοπτικές με τις αρχές της περιοχής με την οποία είμαστε αδελφοποιημένοι και να χτυπήσουμε το έγκλημα για μια κοινωνία δίκαιη που θα δώσει καρπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου