Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

PRESS ROOM

Πιένες κάνει η εκπομπή του Δήμου Μπακιρτζάκη στο Ράδιο Χρόνος 87,5 «Πολιτικό Ταγκό». Με την θεματολογία που πολλές φορές ξαφνιάζει με τους υψηλούς καλεσμένους που φιλοξενεί, με τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ σίγουρα είναι η καλύτερη εκπομπή λόγου στην περιοχή, σε ενημερωτικά ραδιόφωνα τα οποία έχουν στο πρωινό τους το γνωστό one man show με φωνές και το αυστηρό εκείνο ύφος των παρουσιαστών που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν. Για όσους τον παρακολουθούν σίγουρα συμφωνούν με τα γραφόμενά μας.

Το διαδίκτυο είναι μιας πρώτης τάξεως πλατφόρμα για αύξηση των ακροατών των ραδιοφωνικών σταθμών. Παρακολουθώντας κατά καιρούς τα νούμερα ακροαματικότητας διαφόρων ραδιοσταθμών, διαπιστώνει κανείς ότι από το διαδίκτυο παρακολουθεί πολύς κόσμος ραδιόφωνο, που είναι μια μετρήσιμη δύναμη και καθόλου ευκαταφρόνητη. Άλλωστε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάθε μέρα ανοιχτό μπροστά τους ένα υπολογιστή και παρακολουθούν ειδήσεις, ψάχνουν να βρούνε διάφορα πράγματα και ταυτόχρονα ακούνε ραδιόφωνο της αρεσκείας τους. Είναι μια νέα εποχή και πολύ σύντομα θα έχουμε δυναμικά διαδικτυακά ραδιόφωνα και στην Ελλάδα.

Δεν απέφεραν οι βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οικονομικά αποτελέσματα στον έντυπο τύπο της περιφέρειας αλλά ούτε και στα Αθηναϊκά φύλλα τα οποία συρρικνώνονται συνεχώς κυκλοφοριακά. Το ξαφνικό των πρόωρων εκλογών δεν άφησε πολλά περιθώρια στους υποψηφίους να κάνουν το κουμάντο τους και να ξηλωθούν όπως άλλες εποχές, ενώ ορισμένοι υποψήφιοι λέγεται ότι σπονσονάρονται από οικονομικούς παράγοντες. Άραγε αν γίνεται αυτό, με ποιο αντάλλαγμα αλήθεια;

Σηκωτό τον πήραν τον Πάνο Παπαδόπουλο, εκδότη της εφημερίδας Μαχητής από το σπίτι του, κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δια του τύπου μετά από «απανωτές» μηνύσεις υποψηφίου βουλευτή τον οποίο χαρακτήρισε «λαμόγιο». Βέβαια μετά από την σύλληψή του ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Ο εκδότης βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας εξαπέλυσε μύδρους κατά της παράταξης την οποία όπως λέει στήριξε τόσα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές με τη ΝΔ, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το κόμμα.

Το περιοδικό ΙΝ της Ξάνθης έρχεται και στην Κομοτηνή με αυτούσια έκδοση. Ήδη ξεκίνησαν τα ρεπορτάζ και οι φωτογραφήσεις καταστημάτων και μόδας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύνδεση με το κανάλι της Βουλής και το MAD κάνει η Δέλτα Τηλεόραση σε ώρες που δεν μεταδίδει δικό της πρόγραμμα με παραγωγές της. Μια τέτοια δικτύωση κάνουν πολλά κανάλια της περιφέρειας τα οποία προφανώς σφίγγουν το δικό τους πρόγραμμα σε εκπομπές με περιεχόμενο αποφεύγοντας τις ατέρμονες επαναλήψεις.

Το Facebook είναι το όπλο πολλών υποψηφίων αυτές τις εκλογές. Με τον εύκολο και διαδεδομένο στην νεολαία κυρίως ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνούν με τους φίλους τους και τους ανακοινώνουν το πρόγραμμα και τα έντυπά τους, γενικά το επικοινωνιακό τους υλικό. Τα e-mail και τα sms μπορεί και πάλι να χρησιμοποιούνται αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε είναι ένα φορεμένο κοστούμι από προηγούμενες εκλογές.

Κύκλο μηνύσεων έχει ξεκινήσει το Mega εναντίον συγκεκριμένου blog το οποίο με καθημερινές του αναρτήσεις καταφέρεται κατά του διευθυντή του κατηγορώντας τον για άνομες συναλλαγές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με ανθρώπους του Μεγάλου Καναλιού, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος που μπορεί να προστατευτεί από συκοφαντίες και συκοφάντες. Το θέμα είναι να υπάρξει και αποτέλεσμα.

Και πάλι δίπλα στον Κώστα Χαρδαβέλα ο δικός μας Γιάννης Μούτσος, στον Αθέατο Κόσμο, για τρίτη συνεχή χρονιά. Η εκπομπή του ΑΛΤΕΡ που κάνει μεγάλα νούμερα και προσελκύει πολλούς τηλεθεατές σε μια δύσκολη ώρα αυτή του Σαββατιάτικου βραδινού, πραγματικά είναι μια διαφορετική ενημερωτική νότα στο μπάχαλο της ελληνικής τηλεόρασης. Μπράβο Γιάννη συνέχισε έτσι δυνατά!

Για να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών θα συνεχίσει να βάζει νοικοκύρεμα στα των έντυπων και ηλεκτρονικών μήντια ή θα συνεχίσει η ίδια απαράδεκτη και άνευ λόγου και αιτίας κατάσταση όπου ο καθείς κάνει ότι γουστάρει και δεν δίνει λογαριασμό; Πως γίνεται όμως πάντα και εκεί που φαίνεται ότι φτιάχνουν τα πράγματα, κάτι γίνεται και χαλάει το γλυκό;

Έτοιμο το portal του Σταύρου Θεοδωράκη που αναμένεται να βγει στον αέρα στις 13 Οκτωβρίου. Θα λέγεται protagon.gr και θα φέρει τις υπογραφές και άλλων γνωστών δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων θα ‘ναι και οι Τάσος Τέλλογλου, Μαρία Χούκλη, Αντώνης Πανούτσος, Ρίκα Βαγιάννη. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης προαλείφεται για διευθυντής της ΕΡΤ σε περίπτωση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί δημοσιογράφοι και πάλι στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. Βλέπεται μπορεί ο τύπος να είναι η τέταρτη εξουσία αλλά την εξουσία μέσω της κυβέρνησης όλοι την ορέγονται και μάλιστα γλύφουν και τα δάχτυλά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου