Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η Ροδόπη δεν πρέπει να έχει διλήμματα για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Συνεχίζουμε πιο δυνατά

Η παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στα πολιτικά πράγματα της Ροδόπης αλλά και της χώρας γενικότερα ενίσχυσε τον ρόλο της Θράκης και της περιοχής μας, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων χωρίς διαχωριστικές γραμμές.
Όλοι πια γνωρίζουν καλά ότι από την στιγμή που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμπιστεύθηκε στον Θρακιώτη υπουργό τρία χαρτοφυλάκια σε ισάριθμα υπουργεία, η Ροδόπη αλλά και η Θράκη ωφελήθηκε. Ιδιαίτερα ως υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Στυλιανίδης μεταμόρφωσε τις εκπαιδευτικές υποδομές δημιουργώντας ένα δίκτυο 1.000 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Ροδόπη έγιναν πολλά. Από σχολική στέγη με καίριες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, την σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ στις υποβαθμισμένες Σάπες, τις δύο νέες σχολές στο Δημοκρίτειο που έφεραν πάνω από 2.000 φοιτητές στην Κομοτηνή, την ενίσχυση του ίδιου του πανεπιστημίου που το κατατάσσει στην 3η θέση στην χώρα. Δεν είναι μόνο αυτά. Η αφύπνιση του φράγματος Ιάσμου, που μια ζωή το εξήγγειλαν και όλο στα χαρτιά έμενε. Ο κάθετος άξονας ο οποίος είναι το πιο σημαντικό έργο για την Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο για τη Ροδόπη η οποία θα ωφεληθεί τα μέγιστα. Η ανάδειξη της Μαρώνειας σαν κέντρο πολιτισμού με το θέατρο, τις εκδηλώσεις αρχαίου λόγου, το camp των φοιτητών στις πρώην κατασκηνώσεις. Από κει και πέρα ήρθε το θέμα του νοσοκομείου σε πρώτο πλάνο και ξεκίνησε τουλάχιστον να κινείται. Οι εργατικές κατοικίες σε Ξυλαγανή, Ιάσμο και Σάπες, οι εμπορευματικοί σταθμοί με κύριο αυτόν του Ιάσμου είναι μια πραγματικότητα η οποία όσο κι αν λοιδορείται από ορισμένους κύκλους ήταν μια σημαντική εξέλιξη.
Η ανάδειξη του Καραθεοδωρή ως μεγάλη θρακιώτικη προσωπικότητα με την δημιουργία Μουσείου στην Κομοτηνή είναι μια δική του πρωτοβουλία και πιστώνεται στα υπέρ του. Έφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Μαύρης Θάλασσας, την Σύνοδο των πρυτάνεων, διεθνείς αθλητικούς αγώνες, ανέπτυξε πρωτοβουλίες για την εφαρμογή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής για άρση των διαχωρισμών με έργα σε εκπαίδευση και σε διαπολιτισμικό επίπεδο.
Για τους αγρότες ποτέ οι αποζημιώσεις οι οποίες οχταπλασιάστηκαν δεν δίνονταν με την ταχύτητα που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα έργα αγροτικού ενδιαφέροντος έγιναν σε όλο τον νομό όπως το φράγμα Ιασίου, οι αναδασμοί κ.α.
Τέλος θα πρέπει να σταθούμε στην δρομολόγηση του προαστιακού σιδηροδρόμου που ενώνει Ξάνθη – Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με πυκνά δρομολόγια και φθηνό κόμιστρο, γι’ αυτό και ονομάστηκε «τρένο των φτωχών».
Σε όλα αυτά να προστεθούν οι παρεμβάσεις του για το θέμα του Λαναρά και της ΕΑΣ, μονάδων της ΒΙΠΕ που έπρεπε να επαναλειτουργήσουν, θέσεις εργασίας που εξασφαλίστηκαν από διάφορα προγράμματα, δανειοδοτήσεις από το ΤΕΜΠΜΕ, συμμετοχή επιχειρηματιών σε επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, συμμετοχή Ροδοπιτών σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών και ΔΕΚΟ (αλήθεια αυτό είχε ξαναγίνει;), ένταξη του αεροδρομίου γενικής αεροπορίας Κομοτηνής στα τέσσερα αεροδρόμια της χώρας που θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς και τουριστικούς σκοπούς. Χειροπιαστά πράγματα, ρεαλιστικά έργα, τα οποία βάζουν ψηλά τον πήχη στους διαχειριστές της τύχης της Ροδόπης, τα επόμενα χρόνια, πέρα από τον ίδιο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τα σχεδίασε, τα δρομολόγησε, τα προχώρησε και πολλά από αυτά είναι πραγματικότητα σε χρόνο ρεκόρ. Μόνο αυτός μπορεί να τα ολοκληρώσει και να οραματιστεί άλλα πολλά και χρήσιμα.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν παρών σε κάθε διεκδίκηση για την Ροδόπη και δεν σταμάτησε ποτέ τα τελευταία 5,5 χρόνια που βρίσκεται μέσα στην κεντρική πολιτική σκηνή και την κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά χτυπήθηκε, έγινε αντικείμενο σκληρής και άδικης επίθεσης από διάφορα κέντρα τα οποία για εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς θέλησαν να τον κοντύνουν. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι θετικές γνώμες όχι μέσα από στημένες δημοσκοπήσεις αλλά από την κοινωνία για τον ίδιο και το έργο του είναι πολλαπλάσιες των αρνητικών.
Η Ροδόπη και οι κάτοικοί της όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταλάβει ότι η περιοχή τους διαθέτει μια πολιτική προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους όχι μόνο στην Ελλάδα. Η Θράκη είναι περήφανη για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρά τις ενστάσεις που έχουν οι άλλοι κομματικοί χώροι (την δουλειά τους κάνουν άλλωστε) και πολιτικοί παράγοντες άλλων νομών εντός και εκτός Θράκης. Σε κάθε του εμφάνιση μιλά για την πατρίδα του, είναι περήφανος για την καταγωγή του και δεν αφήνει κανέναν να αμφισβητήσει την καθαρότητα των ενεργειών του και την καλή προαίρεση των πράξεών του. Δεν το έπαιξε ποτέ υπεράνω και δεν έχει την έπαρση την οποία θα μπορούσε να αποκτήσει από τις κυβερνητικές θέσεις και την θεαματική του πολιτική εξέλιξη. Σεμνός πάντα διαμένει στο πατρικό του στην Ξυλαγανή, εκεί κάνει τις διακοπές του, έχει ξεκάθαρο πόθεν έσχες, η παρουσία του είναι διακριτική. Ποτέ δεν ξεχώρισε τους πολίτες της Ροδόπης ανάλογα με το κομματικό τους φρόνημα και πάντα οι ενέργειές του γινόταν με γνώμονα το καλό της Ροδόπης, χωρίς μικροκομματικούς διαχωρισμούς και παρασκηνιακά παιχνίδια.
Γι’ αυτό αντιδρά όταν ορισμένοι τον κατηγορούν για παιχνίδια και κόλπα για μικροκομματικά οφέλη. Γι’ αυτό και αντέδρασε όταν ο Καρατζαφέρης ανακοίνωσε την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Ροδόπη, όχι γιατί τον φοβάται, αλλά γιατί καταλαβαίνει ότι αυτή η υποψηφιότητα μόνο ένταση και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, πέρα από το ότι είναι περίεργη και παράξενη ως πολιτική συμπεριφορά, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα.

ΤΟ ΕΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑ
- 80 εκατ. για σχολικές υποδομές
- 2 νέα τμήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με εισροή 2.500 νέων σπουδαστών
- Δημιουργία της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες με υψηλές δυνατότητες στους ντόπιους εκπαιδευτικούς.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΕΣ
- Προαστιακός σιδηρόδρομος Θράκης με πυκνά καθημερινά δρομολόγια Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη
- Σχεδιασμός της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Κήποι
- Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας «Αναστάσιος Μπακάλμπασης» στην Κομοτηνή με ολοκληρωμένες υποδομές στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο
- Κάθετος άξονας Κομοτηνή – Βουλγαρία (έτος ολοκλήρωσης τέλος του 2010)
- Στήριξη ΚΤΕΛ, Αστικών, ΤΑΞΙ κ.α.
- Δίκτυα ευρυζωνικότητας και οπτικών ινών για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ σε κάθε σπίτι ακόμη και της απομακρυσμένες περιοχές του ορεινού όγκου της Ροδόπης.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Στήριξη επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και δημιουργία του ΒΙΟΠΑ Σαπών
- Εμπορευματικοί σταθμοί σε Κομοτηνή και Ίασμο
- Εμπορικό Πάρκο Ιάσμου και δημιουργία 1.200 θέσεων εργασίας στην πλήρη λειτουργία του
- Στήριξη βιοτεχνίας και εμπορίου μέσω 1.000 προγραμμάτων ΤΕΜΠΜΕ και απασχόληση νέων μέσω προγραμμάτων STAGE

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
- Ολοκλήρωση φράγματος Ιασίου
- Ολοκλήρωση α΄ φάσης μελέτης του φράγματος Ιάσμου και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (το μεγαλύτερο υδροαποταμιευτικό έργο της χώρας)
- Ρύθμιση χρεών της ΕΑΣ Ροδόπης
- Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος
- Αύξηση των συντάξεων
- Απλούστευση των διαδικασιών απονομής της σύνταξης
- Αναδασμοί

ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Πολυδύναμα ιατρεία σε Μαρώνεια, Κέχρο, Οργάνη και Αίγειρο
- Ενίσχυση στόλου ΕΚΑΒ
- Δρομολόγηση της επέκτασης του Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Εργατικές κατοικίες σε Ξυλαγανή, Σάπες και Ίασμο
- Δημιουργία CAMPUS για ΑμΕΑ στο Κόσμιο
- Στήριξη Γηροκομείου, Ιδρύματος Ανιάτων και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
- Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας – ανακατασκευή – χρηστικότητα
- Μουσείο Καραθεοδωρή
- Ενίσχυση Μουσείου Π.Ο.Ξ. στην Ξυλαγανή
- Δημοτικό Γήπεδο με ολοκλήρωση κερκίδων, αγωνιστικού χώρου, φωτισμού και βοηθητικών χώρων
- Πανθρακικό Γήπεδο 8.000 θέσεων (δρομολογημένο)
- 2ο Κλειστό Γήπεδο Κομοτηνής στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ
- Περιφερειακά γήπεδα
- Στήριξη αθλητικών συλλόγων και σωματείων

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
- Εφαρμόστηκε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Πολιτική

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ
Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να εργαστώ ως βουλευτής όλου του Νομού, και των χριστιανών και των μουσουλμάνων. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους μουσουλμάνους. Να μην υποκύπτουν σε εθνικές κορώνες και να μην αφήσουν να τους χειραγωγήσουν. Να κοιτάνε το συμφέρον τους. Θα πρέπει η κοινωνία να δώσει μια ενιαία απάντηση. Το δίλημμα που τίθεται είναι «θα συνεχίσουμε στον δρόμο των έργων ή θα γυρίσουμε στην εγκατάλειψη και την αφάνεια;».
Εγώ πήρα την απόφαση μου και αυτή είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Η συσπείρωση στην υποψηφιότητά μου θα αποτελέσει δικαίωση όχι μόνο για τις μέχρι στιγμής προσπάθειές μου αλλά και γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Αλλά αυτή μου την απόφαση πρέπει να επικυρώσει και ο λαός της Ροδόπης.
Όσο για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Ροδόπημια απάντηση υπάρχει: «εμείς οι Θρακιώτες είμαστε φιλόξενοι και καλώς να έρθει. Αλλά ποτέ δεν αναθέτουμε τα του οίκου μας στους ξένους. Η κοινωνία μας πέρασε από πολλές διακυμάνσεις για να είναι σε θέση σήμερα να κρίνει. Οι ακραίες φωνές θα μας γυρίσουν πίσω. Ο κ. Καρατζαφέρης με την υποψηφιότητα του στη Ροδόπη επιβεβαιώνει αυτό που κατακρίνει. Την συσπείρωση των ακραίων φωνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου