Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

PRESS ROOM

Νεότατος και τελείως ξαφνικά μας άφησε για το μεγάλο ταξίδι ο Νίκος Καραγιώργος από την Αλεξανδρούπολη. Ιδρυτής του ραδιοσταθμού Ελλάδα FM, της εφημερίδας Άποψη και της διαφημιστικής εταιρείας Έψιλον ήταν αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους.
Πάντα αγχωμένος με την δουλειά, με ιδέες και σχέδια για το μέλλον ο αγαπητός Νίκος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον κύκλο του και μας αποχαιρέτησε στα 44 του χρόνια. Καλό ταξίδι φίλε μας!

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορά το τηλεπαιχνίδι "Call for cash", προκειμένου να εξεταστεί τυχόν παραβίαση του ποινικού δικαίου. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι μεταδίδεται μεταξύ άλλων από κανάλια της περιοχής.

«Χοντρό χρήμα» εξασφάλισαν ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας από την κρατική διαφήμιση σε καιρούς χαλεπούς σε σχέση με την ισχνή τοπική αγορά. Τα ποσά ποικίλουν από σταθμό σε σταθμό με κερδισμένη την Δέλτα Τηλεόραση η οποία είναι ψηλά στις προτιμήσεις των μήντια σοπ και των διαφημιστικών εταιρειών.
Τα ποσά ανά κανάλι: CENTER – 31.852, ENA CHANNEL – 44.616, ΠΡΩΙΝΗ – 6.380, ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ – 34.529, ΞΑΝΘΗ CHANNEL – 9.761, ΡΟΔΟΠΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – 10.546, ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – 62.874, ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – 17.293, ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ – 2.346, STAR ΔΡΑΜΑΣ – 28.467.

Με έναν διαφορετικό τρόπο γιόρτασε τα 45 χρόνια παρουσίας στον τύπο η εφημερίδα Χρόνος. Διοργάνωσε εκδρομή προσκύνημα στην Ίμβρο ώστε να τονίσει ότι τα εθνικά θέματα είναι ψηλά στην ατζέντα της εφημερίδας που για τόσα χρόνια ενημερώνει τους Θρακιώτες αλλά και όλους τους Έλληνες για αυτά που μας πληγώνουν αλλά και μας προβληματίζουν. Πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε να τα προσπερνάμε, μια και η περιοχή μας ισορροπεί πάντα σε τεντωμένο σχοινί.

Από τους βασικούς μάρτυρες που εξετάστηκαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διερευνά την υπόθεση Βατοπαιδίου, ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Μαχητής της Ξάνθης Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος με ένα πακέτο δημοσιευμάτων βρέθηκε στη Αθήνα. Ο ίδιος ήταν από εκείνους που είχαν πάρει εξ αρχής θέση κατά των σχεδίων των μοναχών στη υπόθεση της Βιστωνίδας.


Η Άλλη Όψη, η εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη που παρουσιάζεται στην ΝΕΤ κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα, ξεκίνησε την νέα σαιζόν από την Κομοτηνή. Ο συμπαθής Μανώλης ξαναθυμήθηκε τα φοιτητικά του χρόνια και έκανε μια θαυμάσια εκπομπή δίνοντας το στίγμα της πόλης και τον σφυγμό των ανθρώπων της. Η σκηνοθεσία ήταν καταπληκτική, είδαμε γωνίες μοναδικές, ο δημοσιογράφος μίλησε με τους ανθρώπους της πόλης ανεπιτήδευτα και αληθινά και ουσιαστικά για μια ακόμη φορά πρόβαλε την περιοχή μας όχι μόνο στο πανελλήνιο κοινό αλλά και στους Έλληνες της διασποράς μια και η εκπομπή του μεταδίδεται και από το δορυφορικό της ΕΡΤ. Μανώλη σου αξίζει ένα ακόμη μπράβο.

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» βρέθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου και παρουσίασε για μια ακόμη φορά τις ομορφιές της περιοχής, τα έθιμα και τους ανθρώπους της. Μπορούμε να πούμε ότι παρά τις κατά καιρούς κριτικές που δέχεται η εκπομπή αυτή για το consept της είναι ένα παράθυρο στην ελληνική περιφέρεια που είναι ξεχασμένη από τα ιδιωτικά κανάλια της Αθήνας, τα οποία την επισκέπτονται μόνο αν είναι κανένα έγκλημα ή κανένα σκάνδαλο να προβάλλουν. Σαν αντίδωρο της τακτικής αυτής υπάρχουν ορισμένες ιδιωτικές παραγωγές όπως η εκπομπή του Μαμαλάκη που έρχεται στην επαρχία γιατί αυτό που ψάχνει δεν μπορεί να το βρει στην Αθήνα. Βέβαια θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην πολύ καλή εκπομπή του ΣΚΑΙ – Γυρίσματα, που ξεκίνησε από την Ξάνθη τα γυρίσματά της παρουσία του προέδρου του σταθμού κ. Γιάννη Αλαφούζου, με ειδική συνέντευξη τύπου.

Η ΕΤ-3 υπό την διεύθυνση του Γιώργου Φράσταλη έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια ένα ενδιαφέρον κανάλι με μοναδικές εκπομπές που αυξάνουν θεαματικά την θεαματικότητά τους καθημερινά. Διαθέτει ένα αξιόμαχο δυναμικό παραγωγών και παρουσιαστών, δημοσιογράφων και τεχνικών, που δίνουν αποτέλεσμα που θα το ζήλευε ακόμη και η ΕΤ-1 η οποία έχει σοβαρά υποβαθμίσει τον ρόλο της. Σε αντίθεση η ΝΕΤ έχει κερδίσει πολλούς θεατές με το ποικίλο πρόγραμμα που παρουσιάζει ειδικά σε εκπομπές ειδησεογραφικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου