Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Οδηγός επιβίωσης στις διακοπές μας


Τι ΔΕΝ κάνουμε αυτό το καλοκαίρι

Επειδή κάθε καλοκαίρι καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας κυρίες μου και επειδή ομορφιά θέλει και το στυλάκι της θα πρέπει να έχετε έναν οδηγό να μην κάνετε λάθος κινήσεις.
Σας ετοιμάσαμε τον μπούσουλα και εσείς μπορείτε να τον ακολουθήσετε ή να τον γράψετε στα παλαιότερα των σανδαλιών σας.
Να λοιπόν η λίστα των ΔΕΝ…

1. Διάφανο παρεό με κυτταρίτιδα

2. Σορτς με… ψωμάκια

3. Πλατφόρμες και τακούνια στιλέτο στα σοκάκια.

4. Αντιαισθητικό σημάδι από τον ήλιο στο πρόσωπο συνήθως από τα γυαλιά και στο σώμα (από το μαγιό). Δεν φοράμε στράπλες το βράδυ αν έχουμε σημάδι από τα τιραντάκια. Φροντίζουμε να μαυρίζουμε τουλάχιστον ομοιόμορφα. Επενδύουμε στο σωστό αντιηλιακό.

5. Όσο κι αν φυσάει το βράδυ, δεν φοράμε μπουφάν πάνω από φόρεμα ούτε φυσικά πασμίνα.

6. Το μαγιό δεν φοριέται όλες τις ώρες, παντού και πάντα. Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για την παραλία και την πισίνα. Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους οφείλουμε να είμαστε ντυμένες.

7. Κοσμήματα στις διακοπές; Ναι αν είναι στο πνεύμα των ημερών. Πείτε «ναι» στα κοράλλια και στις τιρκουάζ πέτρες, «όχι» στην υπερβολή. Η λογική «θα φορέσω ό,τι δεν φόρεσα όλο το χειμώνα» και έμενε κρυμμένο στη θυρίδα, δεν ισχύει στις διακοπές.

8. Να ξαναπούμε ότι το τόπλες δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά και ξεπερασμένο;

9. Καλύτερα να μην μπούμε στον πειρασμό να ενδώσουμε σε όλες τις ξεβαμμένες τζιν παραλλαγές που έχουμε δει σε φούστες. Οι ασυμμετρίες, τα τσαλακωμένα υφάσματα και οι απομιμήσεις τζιν σε ύφασμα δεν κολακεύουν κανέναν.

10. Το λευκό φέτος το καλοκαίρι θα φορεθεί πολύ. Πρέπει όμως να φορεθεί και σωστά. Αν δεν έχετε βρει ακόμη σωστά εσώρουχα, φορέστε το καλύτερα το πρωί με ένα λευκό ολόσωμο μαγιό.

11. Απαγορεύεται αυστηρά να φορέσετε σανδάλια αν δεν έχετε φροντίσει το πεντικιούρ σας. Λυπηθείτε τους γύρω σας.

12. Αποφεύγετε τα fitted T-shirts αν βλέπετε ότι διαγράφουν όλες σας τις ατέλειες.

13. Προσοχή. Αν φοράτε λευκά πουκάμισα, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είναι πάντα φρεσκοπλυμένα και τέλεια σιδερωμένα. Αλλιώς προτιμήστε κάτι σε μαύρο.

14. Το λινό είναι ιδιαίτερο ύφασμα και ειδικά αυτό το καλοκαίρι μάλλον απουσιάζει. Αφήστε το καλύτερα για του χρόνου.

15. Πετάξτε οτιδήποτε έχει ξεχειλώσει ή ξεθωριάσει. Δεν σημαίνει πως επειδή είμαστε διακοπές μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε.

16. Aφήστε το total look για την πόλη. Στις διακοπές οφείλουμε να μοιάζουμε ανεπιτήδευτες.

17. Φλόραλ, ρίγες, εμπριμέ… Όχι όλα μαζί. Έλεος.

18. Χρυσά, λαμέ, μπρονζέ. Πείτε «όχι» στην υπερβολή. Οτιδήποτε βραδινό πρέπει απαραίτητα να συνδυάζεται με κάτι υπερβολικά απλό, όπως ένα λευκό T-shirt.

19. Τα προπέρσινα γυαλιά ηλίου σας, όσο κι αν σας πηγαίνουν, δεν είναι πλέον στη μόδα. Εκτός κι αν το συγκεκριμένο σχέδιο, του συγκεκριμένου οίκου, αποτελεί ένα all-time-classic. Οι σκελετοί με τρουκ, για παράδειγμα, ανήκουν στο μουσείο.

20. Διαφάνειες; Μόνο για λίγες.

21. Χιαστί μαγιό; Αν κρύβουν ένα φίνο δέσιμο, τότε κινδυνεύετε να αποκτήσετε κοκκινίλες και σημάδια σε όλο σας το σώμα.

22. Σαφάρι; Διακοπές πάμε, όχι σε αποκριάτικο πάρτι. Μη φοράτε όλες τις τάσεις ταυτόχρονα και όλα τα αξεσουάρ μαζί.

23. Είπαμε να είμαστε άνετες… Όχι όμως και να φοράμε φαρδιά παντελόνια και φαρδιές μπλούζες αν η ζυγαριά δεν μας το επιτρέπει.

24. Αν συνηθίζετε να κάνετε μπάνιο σε πισίνα, προτιμήστε τα ολόσωμα. Τα μπικίνι πάνε ασορτί με τα αντιηλιακά στην παραλία.

25. Φροντίστε το μακιγιάζ σας να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται. Το φλούο μπλε ή πράσινο μάσκαρα από το πρωί είναι μάλλον εκτός τόπου και χρόνου.

26. Τα σπορ παπούτσια φοριούνται με άνεση όλη μέρα. Με παντελόνι φυσικά. Αν σκεφτόσασταν να τα συνδυάσετε με φούστα, καλύτερα να αλλάξετε γνώμη.

27. Η πετσέτα δεν φοριέται σαν παρεό. Η πετσέτα έχει εξαιρετικά συγκεκριμένη χρήση και όχι, δεν μπορεί να μας προφυλάξει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

28. Προτού αγοράσετε μαγιό και το φορέσετε για πρώτη φορά στην παραλία, φροντίστε να έχετε ελέγξει ότι είναι φοδραρισμένο και δεν είναι τόσο αποκαλυπτικό, ώστε μόλις βραχεί να φαίνεστε γυμνή. Εκεί δεν θα σας σώσει ούτε το αντιηλιακό σας ούτε ο πιο έμπειρος… ναυαγοσώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου