Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Μποξ για γερά νεύρα


Vitali Klitschko- Juan Carlos Gomez

Οι ΜΑΤΙΕΣ ήταν εκεί με τον Γιάννη Δημητριάδη

Με νικητή τον Βιτάλι Κλίτσκο στον 10ο γύρο ο Κουβανός Κάρλος Γκόμεζ έπεσε στο ρινγκ. Τα βαριά του χτυπήματα που ακουγόταν σε όλο τον χώρο της αρένας στο κλειστό της Στουτγάρδης Σλέϊερ Χάλε, έφερναν επευφημίες στους 12.000 θεατές, κυρίως από την πλευρά όσων πήγαν εκεί να απολαύσουν ένα μοναδικό αγώνα πυγμαχίας. Τον αγώνα μετέδιδαν το RTL και πολλά κανάλια των ΗΠΑ.
Ο Γκομέζ αγωνίστηκε με πάθος, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά το τελικό τρικ του μεγαλόσωμου Κλίτσκο δεν έφησε περιθώρια για τον αντίπαλό του.
Δεδομένου ότι ο Βιτάλι Κλίτσκο υπερασπιζόταν τον βαρέων βαρών τίτλο του (WBC) ενάντια στον Χουάν Κάρλος Γκόμεζ, σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν επιθετικός, ακριβής και σκληρός.
Μάλιστα πριν τον αγώνα είχε πει για τον αντίπαλό του: «σκέφτομαι ότι είναι πολύ καλός μπόξερ με άριστη τεχνική ικανότητα αλλά η κατηγορία των βαρέων βαρών είναι άλλο πράγμα». Ο προπονητής του Κλίτσκο κ. Άιρονφιστ πρόσθεσε ότι, το μάθημα που σκοπεύει να διδάξει ο Κουβανός δεν θα διαρκούσε πολύ. Είναι σημαντικό ίσως ότι, μέσα σε τρεις μήνες και οι δύο αδελφοί Κλίτσκο είναι πιθανό να έχουν υπερασπίσει τους τίτλους τους ενάντια στα προηγούμενα titleholders cruiserweight. Μάλιστα ο Βλαντιμίρ αποκάλυψε ότι είναι κοντά σε μια διαπραγμάτευση για να αντιμετωπίσει τον Haye από τη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο με Ιούλιο.
Μάλιστα πριν τον αγώνα συζητιότανε έντονα ότι αν ο Γιάνκουι Ντίαζ, ένας παλιός σύντροφος του Γκόμεζ, κουβανός εξόριστος που βρέθηκε στο Λας Βέγκας, ήταν σε θέση να τον χτυπήσει με συνεχή κροσέ για να τον σταματήσει στον πρώτο γύρο το 2004, οι πιθανότητες ήταν ότι ο Κλίτσκο μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα, αν και μπορεί να του πάρει περισσότερο χρόνο για να το πετύχει. Τελικά ο Ρώσος τα κατάφερε και περιμένει τον Οκτώβριο να αγωνιστεί και να υπερασπιστεί τον τίτλο του ενάντια στον Σάμουελ Πήτερ.
Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Μπόρις Μπέκερ, και ο διάσημος οδηγός της φόρμουλα Μάικ Χάκινεν. Για την ιστορία τον αγώνα παρουσίασε ο πολύ γνωστός σπορκάστερ Μπάφετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου