Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δέκα χρόνια Καβάλα - Νυρεμβέργη


Το γιόρτασαν αλά Ελληνικά…

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα ειδικά στην αίθουσα τιμών του δημαρχείου της Νυρεμβέργης, όπου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αδελφοποίηση του Δήμου Καβάλας με το Δήμο Νυρεμβέργης.
Σε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν περισσότερα από τετρακόσια άτομα και την οποία χαρακτήρισε η μεγάλη αγάπη όλων των παραβρισκόμενων τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Καβάλα όσο και την Ελλάδα γενικότερα, οι δήμαρχοι Νυρεμβέργης Dr. Ulrich Maly και Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έστειλαν μήνυμα συνεργασίας και συνέχισης αυτής της σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε το 1999 προς όφελος των κατοίκων των δύο πόλεων.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Έλληνας δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Αγαθαγγελίδης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινότητας της Νυρεμβέργης για την παρουσία της στον εορτασμό της επετείου.
Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην παρουσία των Ελλήνων στη Νυρεμβέργη, στα όσα πρόσφεραν στην ανάπτυξη της πόλης επισημαίνοντας πως σήμερα οι Έλληνες είναι ισότιμοι πολίτες με τους Γερμανούς, είναι όπως είπε είναι «φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες». «Οι αδελφοποιήσεις», σημείωσε «δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ταξιδιωτικό γραφείο δημάρχων, επιβάλλεται και πρέπει να λειτουργήσουν σαν συναντήσεις ανθρώπων.
Ο πρωτεργάτης της αδελφοποίησης, εμπνευστής της προσπάθειας για να έρθουν κοντά οι δυο πόλεις, ο πρόεδρος του συλλόγου «PHILOS», Σωτήρης Ξώγνος ανεβαίνοντας στο βήμα για να χαιρετίσει την εκδήλωση δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του και δάκρυα έτρεξαν από τα μάτια του.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σημείωσε πως σε αυτά τα δέκα χρόνια η πόλη της Καβάλας έμαθε πολλά από τη Νυρεμβέργη πάνω σε θέματα οργάνωσης, παρεχόμενων υπηρεσιών, λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, συντονισμού κοινών προσπαθειών και αναζήτησης λύσεων για την τη διευθέτηση διαφόρων προβλημάτων.
Το βράδυ της δεύτερης μέρας ο εορτασμός μεταφέρθηκε στην αυλή του Nachbarschaftshaus Gostenhof, όπου στήθηκε ένα τρικούβερτο ελληνικό γλέντι με Γερμανούς και Καβαλιώτες να χορεύουν στους ρυθμούς του Ζορμπά και του Ζαμπέτα, αλλά και του Αντωνάρα Μαλιάγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου