Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Γεώργιος Χατζημαρκάκης


Ένας εκ των ισχυρότερων Γερμανών στις Βρυξέλλες

Του Γιάννη Δημητριάδη

Γεννήθηκε το 1966 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Εκλέχθηκε το 2004 βουλευτής των FDP (ELDR) Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Πρόεδρος του DHW (Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου) και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης εξελέγη ένας εκ των ισχυρότερων Γερμανών στις Βρυξέλλες.
Το περιοδικό „Impulse“ ένα από τα τρία μεγαλύτερα οικονομικά περιοδικά της Γερμανίας είχε καλέσει 55 γραφείο λόμπυ των Βρυξελλών να απαντήσουν στην ερώτηση, ποιός κατά την άποψή τους είναι αυτός που έχει τις καλλίτερες προσβάσεις και επαφές στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των ερωτηθέντων συμπεριλαμβάνονταν σύνδεσμοι, αντιπροσωπείες μεγάλων εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και γραφεία δημοσίων σχέσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού αυτοί κατέταξαν τον ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτή των γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργο Χατζημαρκάκη σαν «πολιτικό με χάρισμα» στην 23η θέση των συνολικά 25 εκλεγμένων. Έτσι ο Χατζημαρκάκης είναι ο μόνος Ευρωβουλευτής από την περιοχή του Σααρ και του FDP που κατάφερε να κερδίσει μία από τις 25 πολυπόθητες θέσεις. «Χαίρομαι ιδιαίτερα με το αποτέλεσμα αυτό διότι καταδεικνύει ότι μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια επέτυχα να διαδραματίσω σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα των Βρυξελλών» τόνισε ο Χατζημαρκάκης ο οποίος ας σημειωθεί και για άλλη μία φορά είναι ο μόνος εκ των συμμετεχόντων στην λίστα Ευρωβουλευτών που διανύει την πρώτη του θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης κατέχει την θέση του Προέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) από το 2004 και διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές όσο και με τους Επιτρόπους της Ε.Ε. Σταύρο Δήμα και Μάρκο Κυπριανού.

"Η καρδιά μου είναι γεμάτη Κρήτη" θα πεί σε συνέντευξη στον Ηρακλή Γαλανάκη σε εφημερίδα της Κρήτης.
«Όποιος αγαπά τον τόπο του μπορεί να βρει τρόπους να τον βοηθήσει. Είμαι Γερμανός ευρωβουλευτής μα η καρδιά μου είναι γεμάτη Κρήτη, γι' αυτό θα είμαι πάντα δίπλα της..», είπε ο νεαρός ευρωβουλευτής. Γερμανός από τη μητέρα, Κρητικός και Έλληνας από τον Ιεραπετρίτη πατέρα που είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας στις τελευταίες ευρωεκλογές. Με το μεσογειακό και δυναμικό του ταμπεραμέντο και την γερμανική οργανωτική ικανότητα που φαίνεται ότι διαθέτει, ο κ. Χατζημαρκάκης δεν άργησε να αποδείξει ότι είναι άνθρωπος των έργων, και απ' ότι μας είπε δεν θα παύσει να μας εκπλήττει.
Ποιο πλούσιος γίνεται ο τόπος που αγαπιέται από ανθρώπους όπως ο κ. Χατζημαρκάκης. Η Κρήτη και ιδιαίτερα το Λασίθι θα πρέπει να νοιώθουν περήφανοι και τυχεροί. Κι εμείς νοιώσαμε ευτυχείς και ακόμη πιο αισιόδοξοι για τον τόπο μας γνωρίζοντας κι ακούοντάς τον. Γι' αυτό θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας αυτή την περίοδο των εορτών της προσφοράς και της μοιρασιάς.
Τελευταία στην 3η Εθνική Σύνοδο Κορυφής της Γερμανικής κυβέρνησης με τους μετανάστες που διαβιούν στη χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου ολοκλήρωσης που έχει υιοθετήσει η Γερμανία για την ένταξη των μεταναστών, συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής.
Αυτό το πρότυπο ενός εθνικού σχεδίου ολοκλήρωσης είναι μια κοινή εργασία της Γερμανικής κυβέρνησης, των κρατιδίων και των δήμων καθώς επίσης και των αντιπροσώπων των μεταναστών, των επιχειρήσεων και των οργανώσεων πολιτών, της οικονομίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μέσων και είναι μοναδικό με αυτόν τον τρόπο που υλοποιείται για την Ευρώπη.
Στη διάρκεια της Συνόδου ο κ. Χατζημαρκάκης είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία την ενημέρωσε για τις δράσεις του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει.
«Αυτό το εθνικό σχέδιο ολοκλήρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έχει έναν πρότυπο χαρακτήρα για όλα τα κράτη μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε κατά τη σύνοδο κορυφής ο ευρωβουλευτής.
Ο Πρόεδρος του DHW υπογράμμισε τις δράσεις που αναπτύσσονται και αναφέρθηκε ειδικά στο πρόγραμμα «νέο ξεκίνημα» το οποίο δημιούργησε 106 θέσεις κατάρτισης για τους μαθητευόμενους έλληνες επιχειρηματίες της Γερμανίας που υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ομοσπονδιακά κεφάλαια στα πλαίσια της πρωτοβουλίας υποστήριξης εργασίας μέσα σε 28 μήνες με τις Γερμανοελληνικές επιχειρήσεις.
«Το «νέο ξεκίνημα» μας είναι ένα καλό παράδειγμα των αχρησιμοποίητων δυνατοτήτων της γερμανικής κοινωνίας, όχι μόνο στα πλαίσια της κοινωνικής ολοκλήρωσης, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης. Πέρα από την πρώτη εφαρμογή, εξετάζουμε αυτή τη στιγμή την επέκταση της πρωτοβουλίας μας και για τα υπόλοιπα ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου