Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

PRESS ROOM

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; Είναι οι μηντιάρχες της περιοχής που βγήκαν στο σεργιάνι μπας και μαζέψουν καμιά ευχή, καμιά διαφήμιση, αλλά που!

Καλά που ορισμένοι πήραν τις κρατικές τους καταχωρήσεις και ήταν βάλσαμο στην άνυδρη χώρα της επιχορηγούμενης επικοινωνίας. Εφόσον δε τις έδεσαν καλά ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο της …ταφής και της υψηλής κοπτικής και ραπτικής.

Α, ναι η Εύα απατήθηκε από τον κατηραμένο όφι, ο οποίος ευλύγιστος και πονηρός της έδωσε το μήλο. Ακολούθως η προπρογιαγιά μας το έδωσε στον Αδάμ ο οποίος επίσης απατήθηκε από την Εύα. Έτσι ξεκινάει η θαυμάσια ιστορία του κόσμου και δει των ανθρώπων. Τώρα ο κατηραμένος όφις πως έγινε και ηπατήθηκε, αυτό παραμένει ένα ανεξερεύνητον μυστήριον. Και το ζητούμενο είναι γιατί ηπατήθη ο όφις; Προφανώς άλλα περίμενε και άλλα έγιναν. Εμ κι εσύ που μας ηπάτησες, δεν έστειλες καμιά δουλειά της προκοπής, αλλά μας άφησες ηπατημένους και εξοργισμένους. Μέρες που είναι, σε τι τριπάκι μας έβαλες!

Νέο λουκ για την εφημερίδα Πολίτης της Θράκης, ο οποίος ομολογουμένως είναι μια εφημερίδα του Έβρου με άποψη και κριτική σκέψη αποτυπωμένη. Είναι μια κεντροαριστερή ματιά στο ομιχλώδες τοπίο της περιοχής.

Θεά τον έκανες τον μουσακά Γιάννη μας! Μα κι εσύ με καλεσμένο τον Μουρατίδη που έχει σκίσει γάτες στα κεντρικά πήγες να κάνεις παιχνίδι; Δεν το περιμέναμε από σένα. Να στα σέρνει αβέρτα κουβέρτα, να σου τα τζινάβει κιόλας από πάνω κι εσύ να μην ξέρεις να το χειριστείς. Εμ έτσι είναι, για μερικούς η καρέκλα σου είναι ηλεκτρική και για άλλους απλά πορτοκαλί.

Νέο λουκ που μας θύμισε κάτι τις, για τον Καθημερινό Τύπο του Γιώργου Γανίτη που έγινε ΚΤ ή κάτι τέτοιο (προφανώς όπως ο ΕΤ – Ελεύθερος Τύπος). Καλή η προσπάθεια αλλά θέλει περισσότερο δούλεμα το κασέ.

Έγχρωμη η Ελεύθερη Άποψη του Ντίνου Χαριτόπουλου από τις ηρωικές Σάπες. Με πλούσια ύλη και πολλά ρεπορτάζ παραμένει μάχιμη και ενδιαφέρουσα. Την διαβάζουμε Ντίνο και ορισμένες φορές μαθαίνουμε πράγματα εξίσου φρέσκα και μοναδικά.

Συνεχίζει η ΕΤ3 να ασχολείται με την περιοχή μας παρά τις «δαιμονολογίες» ορισμένων ότι το βορειοελλαδίτικο κανάλι δεν προβάλει όσο θα έπρεπε τα θέματα της επικαιρότητας. Τελικά το ζόρι τους ήταν άλλο προφανώς, μήπως επειδή δεν τους κάνουν στα ρεπορτάζ πολλά κοντινά;

Πάντως τόσο ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Τάσος Σπηλιόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος Νίκος Μανδάνης επισκέφθηκαν την περιοχή μας και συζήτησαν θέματα τα οποία αφορούν την προβολή δραστηριοτήτων στο κανάλι και τα ραδιόφωνα που διαθέτει ο σταθμός. Η παρουσία του Γιώργου Φράστανλη στο τιμόνι της διεύθυνσης έφερε πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στην τηλεόραση της ΕΤ3. Πετυχημένες εκπομπές, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και βλέπονται από εκατομμύρια τηλεθεατές, είναι μια προίκα την οποία αναγνωρίζουν οι πάντες.

Εβδομαδιαία εφημερίδα συζητιέται ότι ετοιμάζεται στην Ροδόπη με ενδιαφέρουσα σύνθεση όσον αφορά το ιδιοκτησιακό. Η πρώτη συνεργασία έφερε ως φαίνεται αποτελέσματα και έχουν βάλει πλώρη για όμιλο. Μάλιστα ψάχνουν λένε να αγοράσουν και ραδιόφωνο. Οι δημοσκοπήσεις ως φαίνεται, δίνουν φτερά σε ορισμένους. Ο ήλιος όμως καίει!

Πολυσέλιδη με νέο κασέ η εφημερίδα Νέα Εγνατία, με νέο πλέον ιδιοκτήτη. Χάνεσαι μέσα στις σελίδες της και περιμένεις να διαβάσεις ζουμερά πράγματα, αλλά φευ, θέλει γραφίδες που να περνάνε την άποψη με περιεχόμενο και τέχνη. Έχει ακόμη πολύ δρόμο να κάνει.

Στα χαμένα πήγε ο νόμος Ρουσόπουλου που θα έβαζε μια τάξη στις εφημερίδες. Η τοποθέτηση Παυλόπουλου άλλαξε τα σχέδια και οι δεσμεύσεις για ελάχιστο όριο συνδρομών και άλλα τινά, έγιναν χαρτοπόλεμος. Ακόμη και στα ραδιόφωνα που έπρεπε να γίνει κάθαρση, έμειναν τα σχέδια γράμμα κενό περιεχομένου. Η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται και εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν!

Τα τσοντοκάναλα συνεχίζουν να ρυπαίνουν τους αιθέρες με την ανοχή των αρμοδίων. Παιχνίδια τα οποία προφανώς απευθύνονται σε ανυποψίαστους, κάνουν τρελούς τζίρους και φαντάζομαι δεν έχει κανείς διάθεση να τα σταματήσει. Όσο για το όργιο στο διαδίκτυο αυτό συνεχίζεται σε δόξα του πλουραλισμού και της έκφρασης της γνώμης των χρηστών. Κι αν πεις και καμιά κουβέντα είσαι στο στόχαστρο να σε ποδοπατήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι -ατιμώρητοι. Έχει κανείς πυγμή και τσαμπουκά να βάλει ένα φρένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου